PRODAJA IN MONTAŽA SENČIL

V sklopu prodaje in montaže senčil, vam poleg prodaje nudimo tudi kakovostno in strokovno montažo:

 • rolete
 • panelne zavese
 • notranje in zunanje žaluzije
 • komarniki
 • rolo zavese
Senčila za okna niso pomembna zgolj zaradi zagotavljanja intime v večernih urah, temveč tudi za preprečevanje pregrevanja notranjosti hiše v poletnem času.

Senčila pridejo močno do izraza predvsem v poletnem času, ko se predvsem močno izolirana stanovanja zaradi toplotnih dobitkov preko stekel lahko hitro začnejo pregrevati. Zakaj? Visoko izolativna okna v hiše vgrajujemo predvsem zaradi zmanjšanja toplotnih izgub pozimi. Če upoštevamo dejstvo, da z njimi lahko samo s pomočjo sončne energije dogrevamo prostore v katere neposredno sije sonce (glej faktor g-prehod sončne energije), nam kaj hitro postane jasno v čem je težava. Že tako vroči prostori se lahko poleti še dodatno segrejejo zaradi prehajanja toplote skozi zasteklitev s sevanjem.  Če zagotovite senčenje oken na zunanji strani stekel kadar sonce sije neposredno na okno boste preprečili prehajanje toplotne energije s sevanjem in s tem boste preprečili pregrevanje.

 Prodajamo senčila od podjetja  PVC Nagode in Dekor senčila d.o.o.

Prodaja in montira naslednje tipe senčil:

Nadokenske rolete

 Nadokenske rolete so primerne za novogradnje, kjer običajno želimo doseči čim višjo toplotno izolativnost. Z njihovo vgradnjo se izolativnost okna celo poveča. Pozimi s spuščenimi roletami zmanjšate toplotne izgube do 30 %, poleti pa vas varujejo pred pregrevanjem zaradi sončnega sevanja.

Nadokenske rolete se vgradijo v okensko ravnino, nad okno (od tu tudi ime nad-okenske), zato je vgradnja le-teh rolet možna le ob hkratni vgradnji novih oken. Če boste v obstoječo okensko odprtino vgradili novo okno in nadokensko roleto, morate upoštevati, da na ta račun izgubite del svetle odprtine okna za roletno omarico, ki bo skrita pod ometom.

Predokenske vidne rolete

Predokenske vidne rolete Roltek predstavljajo idealno rešitev v primeru, da je vaš objekt že dokončan in ste v dilemi, katero senčilo bi izbrali. Z enostavno, hitro in čisto montažo boste pridobili vse prednosti, ki vam jih prinašajo rolete.

Pri predokenskih vidnih roletah je (tako kot pove že samo ime) roletna omarica vidna, zato je za videz vaše hiše pomembno, da izberete primerno obliko in barvo predokenske rolete, vodil in lamelnega plašča. Možna je tudi izvedba, ki v isto omarico poleg rolete skrije tudi integrirni komarnik.

Zunanje žaluzije

 Zunanje žaluzije vam nudijo možnost stopenjske regulacije svetlobe, širok spekter uporabnosti, vendar ne nudijo tako dobre toplotne izolacije kot rolete.

Zunanje žaluzije se od rolet razlikujejo predvsem po tem, da omogočajo stopenjsko regulacijo svetlobe. Z zunanjimi žaluzijami lahko hkrati uživate v naravni osvetlitvi in senčite okno do te mere, da preprečite pregrevanje, zaradi direktnega sončnega obsevanja. Na voljo je več barv, izvedb in različnih možnosti upravljanja. Žaluzije dajo stavbi moderen videz in so primerne tako za stanovanjske kot tudi poslovne prostore.

Polkna

 Polkna so ena najstarejših oblik senčenja, ki poleg svetlobne regulacije nudijo tudi dodatno zaščito pred zunanjimi vplivi na okno. Zaradi sovje robustnosti polkna zagotavljajo večjo proti-vlomno varnost in hiši dajo prav poseben pečat. Zagotovo so polkna tista vrsta senčil, ki se ne želi skrivati, ko niso v uporabi (ko z njimi ne senčimo), vendar imajo svojo estetsko vrednost tudi ko so odprta.

Notranja senčila

 Notranja senčila se uporablja za zastiranje na notranji strani oken. Običajno uporabljajo za zastiranje oken, s čimer nadzorujemo količino svetlobe in transparentnost pogleda skozi okno (preprečevanje nezaželenih pogledov v notranjost).

Ker se uporabljajo za zastiranje na notranji strani oken, z njimi ne boste preprečili pregrevanja v poletnem času, zato morate za okna, na katera v poletnem času neposredno sije sonce, zagotoviti dodatno senčenje iz zunanje strani.

Zakaj izbrati zunanje screen roloje?

 • Zunanji screen roloji nudijo učinkovito zaščito: poleti preprečujejo segrevanje prostora, pozimi izolirajo.
 • Platno vgrajeno v zunanje screen roloje zagotavlja dobro razpršenost svetlobe, preprečuje bleščanje, zagotavlja optimalno senco in prijetno bivanje.
 • So enostavni in lahki za upravljanje.
 • Primerni tudi za senčenje velikih površin.
 • Zunanji screen roloji so lahko senčilo, primerno za vse vrste objektov z minimalno omarico in vodili.

Trajna in zdrava zaščita

 • Komarniki so trajna zaščita pred mrčesom. Izdelani so iz vzdržljive mreže iz steklenih vlaken, ki je odporna na vremenske razmere.
 • Ohranjajo vaše zdravje in okolje, saj v boju proti mrčesu ni potrebno uporabljati dragih kemičnih pripravkov.
 • Prostor je zaščiten, a ostaja zračen.
 • antialergijsko mrežo lahko znatno omilite posledice alergij zaradi pelodov.
 • Vzdrževanje je enostavno. Mrežo po končani sezoni obrišete z vlažno krpo in zložite.
 • Garancija: 2 leti

Panelne zavese – pridih preproste elegance

Zakaj so panelne zavese čedalje bolj priljubljene?

 • Kljub preprostemu videzu naredijo pomemben vtis v prostoru
 • Pravilne ravne linije naredijo panelne zavese elegantne
 • Enostavno vzdrževanje: platna so antistatično obdelana in ne privlačijo umazanije
 • So prilagodljive: širino in število panelov si izberete sami
 • Na voljo bogata kolekcija platen
 • Panelne zavese so idealne za kombinacijo z notranjimi roloji

Lamelne zavese

Enostavne in cenovno ugodne

Lamelna zavesa je enostavno in praktično senčilo, primerno za stanovanjske in poslovne prostore. Trakovi so antistatično obdelani, zato ne zahteva pogostega vzdrževanja.

Če je dopolnimo s klasičnimi zavesami ali všitimi dodatki na trakovi, dobi unikaten videz, kljub temu pa ostane cenovno ugodna.

Za poslovne prostore z računalniki priporočamo screen trakove, ki preprečujejo bleščanje.

Tende in markize

Tende in markize so v veliki meri izpostavljene vremenskih vplivom, zato je kvaliteta vdelanih materialov velikega pomena za obstojnost in uporabnost senčila. Za vas izbiramo najboljše in zagotavljamo:

– 2 letno garancijo na konstrukcijo

– 5 letno garancijo na platno

2017-11-09T08:06:23+01:00